Retourtocht Ameland

De retourtocht naar Ameland is een voorbereiding op de tocht naar Terschelling.In deze retourtocht worden de deelnemers voor de zeer zware tocht naar of van Terschelling geselecteerd.De retourtocht naar Ameland houdt in dat u vanaf de veerdam bij Holwerd naar Ameland loopt en direct ook weer terug.Het is  dus een lange,zware tocht die heel snel gelopen moet worden om het getij voor te blijven .( is alleen geschikt voor getrainde deelnemers).

Wanneer u niet in staat bent om het looptempo van de gidsen bij te houden, dan zult u door één van de gidsen terug begeleid worden naar de vaste wal. 

De minimale lijftijd voor deze tocht is 14 jaar. Een gezondheidsverklaring verkregen door een medische keuring is aan te raden.

Het verzamelpunt voor de retourtocht is op de veerdam nabij Holwerd in restaurant Land- en Zeezicht. Hier kunt u zich melden bij de gidsen van Wadloopcentrum Fryslân en ontvangt u uw deelnemerskaart.Mocht u op eiland uitvallen tijdens de retourtocht ,dan dient deze kaart tevens uw retourbewijs voor de veerboot Vanaf de veerdam wordt gestart. Let op de parkeeraanwijzingen, de politie bekeurt overtreders!