Ameland

De ongeveer 10 km lange tocht naar Ameland wordt in ca. 3 uur gelopen. Het eerste uur is pittig vanwege slik, de rest van de tocht wordt over een zanderige grond gelopen. Op het eiland zelf moet u, afhankelijk van de plaats van aankomst, nog ongeveer 1 à 2 uur wandelen. Tegen geringe betaling kunt u eenmaal op het strand van het eiland met een strandkar naar het strandpaviljoen bij Buren of bij Nes gebracht worden. Deze is altijd aanwezig en hoeft niet gereserveerd te worden. De minimale leeftijd voor deze tocht is 14 jaar.


Bij de tochten waar vermeld staat "extra boot af Nes" kunt u gebruik maken van deze extra boot die door ons is afgehuurd. Wanneer u dit niet doet moet en u gebruik maakt van de boot van Wagenborg moet u de overtocht zelf betalen (dit kan alleen op de veerdam, niet op het eiland). 

 

Bij de tochten waar vermeld staat "waddenweekend" mot u zelf voor overnachting zorgen. U kunt dan met de veerboot op een volgende dag terug.U kunt natuurlijk aan elke tocht een weekend op Ameland koppelen.. Onze prijs  is inclusief de terugreis met de veerboot en exclusief overnachting en verblijfkosten, zie hiervoor  VVV Ameland     Overnachten moet u zelf regelen en organiseren!

 

Verzamelen

Het verzamelpunt voor de tochten naar of vanaf  Ameland is op de veerdam nabij Holwerd in restaurant Land- en Zeezicht. Hier kunt u zich melden bij de gidsen van Wadloopcentrum Fryslân en ontvangt u uw deelnemerskaart. Deze kaart is tevens uw retourbewijs voor de veerboot, ook als u op een volgende dag terug wilt met de veerboot. Vanaf de veerdam wordt gestart of vertrekt u naar een alternatieve startplaats. Let op de parkeeraanwijzingen, de politie bekeurt overtreders!
* Tocht vanaf Ameland: verzamelplaats op dezelfde plaats als ander tochten, tijd zoals vermeld .
Vervoer van uw bagage vanaf Holwerd naar uw bestemming op Ameland, terwijl u erheen wadloopt: Tel. 0519-554259 www.devriesameland.nl (alleen info bagage vervoer)


Bagagevervoer moet u zelf regelen! De veerboot neemt geen bagage mee zonder toezicht van eigenaar.