Texel

De wadlooptocht bij Texel brengt je langs het natuurgebied ‘De Schorren' het Wad op. Deze tocht laat je de weidsheid van de Wadden ervaren. We lopen op een overwegend harde bodem en doorwaden geen diepe geulen. Onderweg is er veel aandacht voor de flora en fauna van de Waddenzee.

De Waddenzee is een enorm groot gebied, met een lengte van zo'n 500 km en een gemiddelde breedte van 20 km. Het strekt zich uit langs de kusten van Nederland, Duitsland en Denemarken. Vanaf Den Helder helemaal tot Esbjerg! Het is het grootste getijdensysteem ter wereld en omdat deze zee zo speciaal is, is de Waddenzee Werelderfgoed geworden.
Bij laagwater kun je lopen over de bodem van deze bijzondere zee: wadlopen!

Ontelbaar veel vogels foerageren in het waddengebied en ook voor zeehonden is het er goed toeven. De gidsen vertellen hierover aan de hand van wat er onderweg te zien is. Èn, vragen staat vrij!

We verzamelen bij Waddenpark Avanti. Hier komen we na deze zwerftocht ook weer terug. Na afloop van de wadlooptocht kun je de voeten schoonspoelen bij de wasplaats op het terrein.

Bij aankomst op de verzamelplek graag aanmelden bij één van de gidsen, zodat de gidsen weten of de groep compleet is.
De verzamel/ vertrektijden zijn zo gekozen dat je in principe makkelijk met de laatste veerboot vanaf Texel naar het vaste land kunt.

De minimum leeftijd voor deze tocht is 14 jaar.

Parkeren (gratis, zonder parkeervignet) kan op het terrein van het Waddenpark. Op alle andere parkeerplekken heb je een Texelvignet nodig. Deze is online te bestellen of je kunt dit vignet kopen bij een parkeerautomaat.

Boek deze tocht

Informatie
Afstand 11 km
Duur 3,5 uren
Zwaarte licht
Prijs 22,50

Waddenpark Avanti
Stuifweg 22
1794 HB Oosterend, Texel
Texel
lepelaar

lepelaar

wadpier

wadpier

steenloper

bonte strandloper

eidereend

eidereend

strandkrab