Schiermonnikoog via Brakzand

Deze tocht kun je zien als de ‘light’-versie van onze zware tocht naar Schiermonnikoog. Met een schip vaar je vanuit de haven van Lauwersoog naar de zandbank Brakzand. Daar aangekomen verlaat je via een ladder het schip en stap je op het Wad. Vanaf hier begint de 11 km lange wadlooptocht naar Schiermonnikoog. Deze wadlooptocht in ons Werelderfgoed is niet zwaar, omdat de bodem grotendeels hard is. Bovendien houden we regelmatig een korte pauze waarin de gidsen vertellen over planten en dieren die onderweg te zien zijn. Van alles komt aan bod, zogezegd van alg tot zeehond!

Op het eiland zelf is het, afhankelijk van de plaats van aankomst, nog enige kilometers lopen naar het dorp. Bij voldoende animo regelen we een Arriva-bus die ons naar het dorp brengt (niet bij de wadloopprijs inbegrepen).

De minimum leeftijd voor deze tocht is 14 jaar.
Wij verzamelen te Lauwersoog bij restaurant Schierzicht. Graag aanmelden bij de gidsen van Wadloopcentrum Fryslân, zodat de gidsen weten of de groep compleet is.

We charteren voor deze tochten een schip dat op de verzameltijd klaarligt en de deelnemers overzet naar de zandbank Brakzand.
Ook de terugvaart vanaf het eiland is met onze schipper afgesproken. Het overvaren naar de zandbank Brakzand èn de terugvaart vanaf het eiland- met het door ons gecharterde schip- zijn bij de prijs van het wadlopen inbegrepen.

Bij late tochten, als we niet meer naar het dorp kunnen, is het mogelijk om aan boord iets te eten. In de week van het wadlopen ontvang je hierover via de mail verdere informatie. Ook de tijden van de terugvaart vanaf het eiland worden in deze mail vermeld. Wil je e.e.a. eerder weten, stuur dan een mail naar de contactpersoon van deze tocht.

Als je langer op het eiland wilt verblijven of op een andere tijd wilt terugvaren, zul je zelf de terugvaart met de veerboot moeten regelen en bekostigen. Door het beleid van de veerdienst Wagenborg, met van tevoren dag en tijdstip te moeten reserveren, kunnen we de terugvaart met de veerboot helaas niet meer in het pakket van de wadlooptocht opnemen.Voor vragen over de terugvaart met de veerboot kun je contact opnemen via info@wpd.nl Voor het reserveren van een ticket  www.wpd.nl/schiermonnikoog/

Het eventueel huren van wadloopschoenen kan bij de schipper die onze vaartochten verzorgt. Ruim van tevoren de wadloopschoenen bestellen. Lastminute is niet mogelijk. Klik op bijgaande link en de rest wijst zich vanzelf: https://waddenschipper.com/contact/wadloopschoenenbestelpagina

Parkeren in Lauwersoog kan in parkeergarage P1 en op parkeerterrein P2 of P5 (betreft betaald parkeren).
Het is niet toegestaan om bij het restaurant te parkeren (blauwe zone). Ook het verdere havengebied is blauwe zone. De politie controleert regelmatig.

Boek deze tocht

Informatie
Afstand 11 km
Duur varen 0,5 uur + wadlopen 3,5 uren
Zwaarte gemiddeld
Prijs 45

Restaurant Schierzicht (overnachtingslocatie)
Haven 8
9976 VN 
Lauwersoog
T 0519 349200
Schiermonnikoog via Brakzand
lepelaar

lepelaar

wadpier

wadpier

steenloper

bonte strandloper

eidereend

eidereend

strandkrab