Schiermonnikoog

Voor de ervaren wadloper is er de mogelijkheid om de zware oversteek naar Schiermonnikoog te maken. De moeilijkheid van de tocht zit niet alleen in de afstand van 19 km of de duur van 5½ uur, maar de zwaarte zit vooral in de langdurige slikvelden waar je doorheen moet. Ook passeren we tijdens deze wadlooptocht een aantal diepe geulen. Deze tocht is alleen geschikt voor mensen met een uitstekende conditie.

Het is een prachtig gebied en de charme van de tocht is naast de sportieve uitdaging ook de uitgestrektheid van het waddengebied die je onderweg kunt ervaren. Op het eiland is het, afhankelijk van de plaats van aankomst, nog enige kilometers lopen naar het dorp.

De minimum leeftijd voor deze tocht is 18 jaar.
Als je op de verzamelplek bent aangekomen, graag aanmelden bij één van de gidsen, zodat de gidsen weten of de groep compleet is, 

Voor de terugvaart vanaf Schiermonnikoog heeft onze vereniging een schip gecharterd. We hebben met de schipper op de verschillende data de tijd afgesproken dat de terugvaart vanaf Schiermonnikoog naar Lauwersoog wordt verzorgd. Deze terugvaarten staan allen gepland om 13.30 uur. De prijs van de wadlooptocht is inclusief de terugvaart met het door ons gecharterde schip. In de week van het wadlopen ontvang je via de mail verdere informatie.

Als je langer op het eiland wilt verblijven of op een andere tijd wilt terugvaren, zul je zelf de terugvaart met de veerboot moeten regelen en bekostigen. Door het beleid van de veerdienst Wagenborg, met van tevoren dag en tijdstip te moeten reserveren, kunnen we de terugvaart met de veerboot helaas niet meer in het pakket van de wadlooptocht opnemen. Voor vragen over de terugvaart met de veerboot kunt u contact opnemen via info@wpd.nl Voor het reserveren van een ticket  www.wpd.nl/schiermonnikoog/

Het eventueel huren van wadloopschoenen kan bij (en in overleg met) de schipper die onze vaartochten verzorgt. Ruim van tevoren de wadloopschoenen bestellen. Lastminute is niet mogelijk. Klik op bijgaande link en de rest wijst zich vanzelf: https://waddenschipper.com/contact/wadloopschoenenbestelpagina

Parkeren in Lauwersoog kan voor de eerste tocht op 29 juni in de parkeergarage P1, op parkeerterrein P2 of P5 (het betreft betaald parkeren).
Op die datum verzamelen we bij restaurant Schierzicht. Het is niet toegestaan om bij het restaurant Schierzicht te parkeren (blauwe zone). Ook het verdere havengebied is blauwe zone. De politie controleert regelmatig.

Bij de tochten op 10 augustus en op 21 september verzamelen en parkeren we op het grote (gratis) terrein nabij restaurant 'Het Booze Wijf'. De verzameltijd is bij deze twee tochten vóórdat de gebruikelijke parkeergelegenheden geopend zijn. Hier komt dan ook de touringcar die iedereen naar het startpunt van de tocht brengt.
 

Boek deze tocht

Informatie
Afstand 19 km
Duur wadlopen 5,5 uren
Zwaarte zwaar
Prijs 47,50

Restaurant Schierzicht (overnachtingslocatie)
Haven 8
9976 VN 
Lauwersoog
T 0519 349200
Schiermonnikoog
lepelaar

lepelaar

wadpier

wadpier

steenloper

bonte strandloper

eidereend

eidereend

strandkrab