Schiermonnikoog

Voor de ervaren wadloper is er de mogelijkheid om de zware oversteek naar Schiermonnikoog te maken. De moeilijkheid zit hem niet alleen  in de afstand, zo’n 19 km, en de duur van de tocht, ongeveer 5½ uur. De zwaarte zit vooral in de langdurige slikvelden waar we onderweg doorheen moeten. Ook passeren we tijdens deze tocht een aantal diepe geulen. Deze tocht is alleen geschikt voor mensen met een uitstekende conditie.

Het is een prachtig gebied en de charme van de tocht is naast de sportieve uitdaging ook de uitgestrektheid van het waddengebied die je onderweg kunt ervaren. Op het eiland zelf is het, afhankelijk van de plaats van aankomst, nog enige kilometers lopen naar het dorp. Natuurlijk kun je er nog een verblijf op dit mooie eiland aan vast plakken.

De minimum leeftijd voor deze tocht is 18 jaar.

Wij verzamelen te Lauwersoog bij restaurant Schierzicht. Hier meld je je aan bij de gidsen van Wadloopcentrum Fryslân en ontvang je een deelnemerkaart. Deze kaart is tevens het bewijs voor de terugtocht per (veer)boot. Bij de tochten waar we in de middag vertrekken en we de laatste veerboot niet halen zorgen we voor een boot die ons van het eiland weer naar de vaste wal brengt.
Voor de start van de tocht rijden we eerst met een touringcar naar de waddenkust boven Kleine Huisjes. Daar gaan we het Wad op.

Parkeren op Lauwersoog kan in de parkeergarage P1, op parkeerterrein P2 of P5 (betreft betaald parkeren).
Het is niet toegestaan om bij het restaurant te parkeren (blauwe zone). Ook het verdere havengebied is blauwe zone. De politie controleert er regelmatig.


.

Boek deze tocht

Informatie
Afstand 19 km
Duur wadlopen 5,5 uren
Zwaarte zwaar
Kosten 42,50

Restaurant Schierzicht (overnachtingslocatie)
Haven 8
9976 VN 
Lauwersoog
T 0519 349200
Schiermonnikoog
lepelaar

lepelaar

wadpier

wadpier

steenloper

bonte strandloper

eidereend

eidereend

strandkrab