Ameland

Over de tocht

In de afgelopen jaren startte de wadlooptocht naar Ameland vanaf de pier van Holwerd. In de afgelopen twee jaar is sterke aanwas van de hoeveelheid slik in het kustdal, waardoor de tocht vanaf de pier voor veel deelnemers een te grote inspanning vraagt. In 2021 hebben we gekozen voor een andere opzet voor de tocht naar Ameland. Een boot brengt je vanaf de pier van Holwerd naar de vaargeul Zuiderspruit. Vanaf de boot stap je op de stevige zandplaat en te voet vervolg je de tocht over het Wad naar Ameland. Aangekomen op het eiland wandel je in een half uur naar het Noordzeestrand. Tegen betaling van vijf euro kun je op het strand met een strandkar meerijden die je naar het strandpaviljoen bij Buren of Nes brengt. Je kunt ook op eigen gelegenheid langs het strand naar Buren of Nes wandelen. Dit is nog 8 kilometer (anderhalf uur). Je kunt ter plaatste beslissen wat je wilt Vooraf reserveren van de strandkar is niet nodig. De minimale leeftijd voor de tocht naar Ameland is 14 jaar.

Uiteraard kun je van iedere wadlooptocht naar Ameland een waddenweekend maken door er een overnachting aan vast te plakken. Overnachtingen kun je boeken via de site van de VVV van Ameland. De terugreis met de veerboot is bij de prijs van het wadlopen inbegrepen, de overnachtingskosten uiteraard niet.
Wil je extra bagage laten vervoeren naar het eiland dan kan dat via transportbedrijf Ridder de Vries. De procedure en tarieven staan vermeld op de website. Let op: de veerboot neemt geen bagage mee zonder toezicht van eigenaar.

Verzamelplaats

Het verzamelpunt voor de tocht naar Ameland is restaurant Land- en Zeezicht op de veerdam nabij Holwerd. Parkeren kan op de veerdam (lang parkeren). Meld je even aan bij de gidsen van Wadloopcentrum Fryslân. Let wel even op want er zijn meer wadlooporganisaties die op Ameland lopen. Je ontvangt dan ook je deelnemerskaart die tevens retourbewijs is voor de terugreis met de veerboot.
 

Boek deze tocht

Informatie
Afstand 10 km
Duur 3 uren
Zwaarte gemiddeld
Kosten 36,00

Café restaurant Land- en Zeezicht
Grandijk 2
9151 AE Holwerd 

Ameland
lepelaar

lepelaar

wadpier

wadpier

steenloper

steenloper

eidereend

eidereend